Το βιογραφικό μου

Είμαι η Μαριάννα Φλώρου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λεμεσό. Αποφοίτησα από το Λύκειο με άριστα από την Τεχνολογική Κατεύθυνση και ακολούθησα σπουδές Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στην Πάτρα πέρασα υπέροχα φοιτητικά χρόνια. Απέκτησα ουσιαστικές γνώσεις Χημείας, γνώρισα όμορφους ανθρώπους, ασχολήθηκα με το μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό, συμμετείχα στη λογοτεχνική ομάδα του Πανεπιστημίου και σε πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το διήγημά μου με τίτλο «Νυχτολούλουδο» εξασφάλισε τον πρώτο έπαινο στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Πανεπιστημίου.

Μετά την Πάτρα πέρασα έναν ανέμελο χρόνο στην Αθήνα διαβάζοντας, γράφοντας και βολτάροντας στα στενά της Πλάκας πριν επιστρέψω στη γενέτειρά μου. Εκείνη τη χρονιά γράφτηκε το πρώτο μου μυθιστόρημα το οποίο περιμένει στο συρτάρι την κατάλληλη στιγμή για να παρουσιαστεί.

Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «7 – Veni Vidi Vici», μία συλλογή διηγημάτων με θέμα τον έρωτα, τη φιλία και την ξενοφοβία. Το «7 – Veni Vidi Vici» αγαπήθηκε γρήγορα από το κοινό δίνοντάς μου την ώθηση να συνεχίσω να γράφω και να δημιουργώ. Με το διήγημα «Νοικιασμένη Καταδίκη» που συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή, συμμετείχα στο  3ο Σαρδάμ (2015).

Ακολούθησε μία περίοδος συγκέντρωσης και ανασυγκρότησης. Κάπου το 2011 ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με τη Γιόγκα, ένα ευεργετικό κεφάλαιο που έμελλε να με βοηθήσει να γνωρίσω ακόμα καλύτερα τον εαυτό μου.

Το διάστημα 2012-14 παρακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στο ΑΠΚ στον κλάδο Επικοινωνία και Δημοσιογραφία, με κατεύθυνση την Επικοινωνία. Είχα την τύχη να μαθητεύσω δίπλα σε σπουδαίους καθηγητές, αληθινούς γνώστες των αντικειμένων τους και να κερδίσω χρήσιμες δεξιότητες.

Το 2015 άρχισε η εκπαίδευσή μου ως διδάσκουσα στον κόσμο της Γιόγκα, βοηθώντας μ’ αυτό τον τρόπο κι άλλους ανθρώπους να θεραπεύσουν σωματικές βλάβες ή και να βρουν τη δική τους ηρεμία.

Ανάμεσα στη διδασκαλία της Χημείας και την εξάσκηση Γιόγκα, άρχισα να γράφω με πολύ μεράκι το δεύτερό μου βιβλίο με τίτλο «Μέτ-Α».  Είναι ένα μυθιστόρημα με γρήγορη πλοκή, ζωντανές εικόνες, κυνικό χιούμορ και μυστικό παρασκήνιο. Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2020 αποσπώντας ενθουσιώδη   σχόλια και θερμές εντυπώσεις.

Τώρα ασχολούμαι με τη συγγραφή του επόμενου μυθιστορήματός μου ενώ παράλληλα μέσω του blog, επιδιώκω μία πιο άμεση επαφή με το αναγνωστικό κοινό.

Newsletters / Ενημερωτικά δελτία

Για περισσότερη ενημέρωση εγγραφείτε πιο κάτω