Αυτό που έρχεται αργά τραβάει και πιο μακριά

Συνήθως, σε όλες τις ρομαντικές κομεντί, οι πρωταγωνιστές συναντούν το άλλο τους μισό εντελώς απρόσμενα. Απ’ το πουθενά ξεπηδά ένας έρωτας κεραυνοβόλος με καρδούλες, βελάκια, ρομαντική μουσική στο background, τριαντάφυλλα, σημειώματα και στο τέλος «’ζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Βέβαια, δε μαθαίνουμε τι ακολούθησε μετά από ένα χρόνο σχέσης ή πέντε χρόνια γάμου, αλλά επιλέγουμε να πιστεύουμε ότι όλα συνέχισαν να ‘ναι ρόδινα για το υπέροχο ζευγάρι.

Στην πραγματικότητα, η αλήθεια μπορεί να ‘ναι πολύ διαφορετική. Ο κεραυνοβόλος έρωτας που θα σε αναστατώσει και θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή σου ίσως αποδειχθεί ότι είναι μία φούσκα που γρήγορα θα σκάσει. Το λατρεμένο πρόσωπο για το οποίο ξενυχτάς και με το οποίο μοιράζεσαι παραμυθένιες στιγμές, ξαφνικά αρχίζει να αποκαλύπτει τα πρώτα χαρακτηριστικά που σε ξενίζουν. Συνήθειες που δε σ’ αρέσουν, συμπεριφορές που σε απωθούν, κι όσο κι αν προσπαθείς να τις αγνοήσεις είναι προφανές ότι σε χαλάνε. Τελικά, ο κεραυνοβόλος έρωτας μάλλον είναι λίγο ριψοκίνδυνος.

Στο προσκήνιο, όμως, υπάρχει κι ένα άλλο άτομο. Εκ πρώτης όψεως δεν είναι ενδιαφέρον, δεν κάνει την καρδιά σου να κτυπά γρήγορα, ούτε καταλαμβάνει τη σκέψη σου απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ. Όμως αυτό το άτομο, το ευγενικό, το καλοσυνάτο, που σου δίνει σημασία και φαίνεται να θέλει να σε φροντίζει, μπορεί ν’ αξίζει περισσότερο την προσοχή σου απ’ όσο νομίζεις.

Δειλά-δειλά αποφασίζεις να δώσεις μία ευκαιρία. Μία ευκαιρία συγκρατημένη, κάπως τυπική αλλά και με μια δόση φιλίας για να μπορέσεις να δεις τι άνθρωπος είναι αυτός που σε πολιορκεί, τι έχει να επιδείξει ως άτομο. Μπορεί ν’ αξίζει το ενδιαφέρον σου κι ας μην είναι ένας κεραυνοβόλος έρωτας. Ίσως να κερδίσει τη συμπάθειά σου, στην πορεία την εκτίμησή σου ή ακόμα και την αγάπη σου.

Συνειδητοποιείς ότι σε ακούει με προσοχή όταν μιλάς για πράγματα που σε απασχολούν. Δεν προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματά σου, αλλά έχει μια ώριμη γνώμη όταν τη ζητήσεις. Ίσως να ‘χετε διαφορετικά χόμπι ή να σας αρέσουν άλλα πράγματα, όμως υπάρχει η θέληση να μπει στον κόσμο σου και να μοιραστεί μαζί σου τον δικό του. Δε θεωρεί χαζό το ότι αγαπάς τις γλάστρες σου ή ότι κοιμάσαι διαγώνια στο κρεβάτι. Δεν έχει ιδέα από σκοποβολή, αλλά δε χασμουριέται όταν μιλάς για στόχους, κλίση του όπλου, σφαίρες κι ωτοασπίδες. Θυμάται πώς πίνεις τον καφέ σου και ξέρει να σέβεται την ώρα που βλέπεις μπάλα. Σε ρωτά πώς ήταν η μέρα σου κι όντως θέλει να μάθει τι έκανες και πώς τα πέρασες. Δεν απορρίπτει  τους φίλους σου όταν τύχει να τους συναντήσετε και δεν κρίνει το κολλητάρι σου, που χώρισε για δέκατη φορά μες στον μήνα και ζητά τη συμπαράστασή σου.

Σιγά-σιγά, φαίνεται να σε κερδίζει η όμορφη συμπεριφορά του άλλου. Τελικά, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο. Η συμπάθεια που γεννιέται δε θα αργήσει να εξελιχθεί σε κάτι πιο βαθύ. Αρχίζει να σου λείπει το πώς νιώθεις όταν είστε μαζί, οι κουβέντες σας, ο τρόπος που δέχεται την προσοχή σου και σου προσφέρει τη δική του. Ύστερα κατακτά τη σκέψη σου. Πιάνεις τον εαυτό σου να φέρνει στο μυαλό δικές σας στιγμές και χαμογελάς. Μιλάς στους δικούς σου ανθρώπους γι’ αυτό που σου συμβαίνει και τότε συνειδητοποιείς ότι σ’ αρέσει. Έτσι απλά κι αβίαστα. Αυτό το πρόσωπο σ’ αρέσει και μάλιστα πολύ.

Λοιπόν; Τελικά η ευτυχία δε βρισκόταν όσο μακριά νόμιζες, αλλά ήταν ακριβώς δίπλα σου. Δε χρειαζόταν να έρθει με τυμπανοκρουσίες και πυροτεχνήματα. Ήταν αρκετό να δώσεις μία ευκαιρία σε ‘κείνο το άτομο που θέλησε να σε κερδίσει με τον δικό του τρόπο κι ας μην το ‘χες καταλάβει απ’ την αρχή.

Σίγουρα το συναίσθημα δε βγαίνει με check list, στην οποία κερδίζει όποιος καλύψει τα περισσότερα σημεία, ούτε είναι διαγώνισμα για ποιος θα περάσει τη βάση. Είναι, όμως, μια διαδικασία που γεννιέται κι ωριμάζει, όταν το άλλο άτομο έχει την ευκαιρία να σου δείξει τι μπορεί να κάνει για τον έρωτα. Τον μη κεραυνοβόλο έρωτα, εκείνον που δε σε κτυπάει κατακούτελα, εκείνον που δε σε συνεπαίρνει και δε σε κάνει να χάνεις τα λογικά σου.

Έναν έρωτα που δημιουργείται όταν δύο άνθρωποι είναι δεκτικοί στο να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να δώσουν την ευκαιρία στον άλλο να κοιτάξει κατευθείαν στην ψυχή τους. Εκεί ίσως να συμβαίνουν  οι πιο ουσιαστικοί κι ευτυχισμένοι έρωτες.

Συντάκτης: Μαριάννα Φλώρου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights.gr/fyllo-poreias/16/05/19

Προσθέστε σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *