Ταινία: «NO BUDGET STORY», του Ρένου Χαραλαμπίδη

Μια νοσταλγική ταινία στα τέλη των ’90s, με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Σεναριακά, στέκει ανάμεσα στις πολλές ιστορίες που απασχολούσαν τον τότε κινηματογράφο: Ένας νεαρός σκηνοθέτης, λίγο αφελής, λίγο ευαίσθητος, λίγο πελαγωμένος ψάχνει να «πιάσει την καλή». Το σενάριό του απορρίπτεται κατ’ εξακολούθηση από τους διάφορους παραγωγούς. Η οικονομική του κατάσταση τον ωθεί σε ποικίλες χειρωνακτικές εργασίες ενώ ταυτόχρονα η σπιτονοικοκυρά του ζητά επίμονα τα χρωστούμενα νοίκια, του κόβουν το τηλέφωνο και για ένα διαφημιστικό σποτ που ανέβασε, τον αφήνουν απλήρωτο.

Η ζωή του αλλάζει όταν συναντά έναν παραγωγό που πιστεύει σ’ αυτόν και είναι έτοιμος να ρίξει χρήμα για την υλοποίησή της ταινίας του. Τον κατακλύζει αισιοδοξία, ειδικά όταν γνωρίζει μια ηθοποιό και την ερωτεύεται∙ θα γίνει η μούσα του και θέλει το σενάριό του να γραφτεί για εκείνη.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως τα περιμένει…

Ωραίοι διάλογοι, έξυπνο χιούμορ και πραγματικά υπέροχη φωτογραφία. Το ότι η ταινία είναι ασπρόμαυρη την κάνει ακόμα πιο ελκυστική και σικάτη, αλλά πρέπει να υπογραμμίσω ότι ο Ρένος Χαραλαμπίδης έδωσε ρέστα στη φωτογραφία. Μ’ εντυπωσίασε βαθιά…!

Έχω ξεχωρίσει κάποιες ατάκες που θέλω να μοιραστώ μαζί σας:

«Αν έχεις πραγματικό ταλέντο, αργά ή γρήγορα, η δόξα θα σου χτυπήσει την πόρτα»

«Οι περισσότεροι καλλιτέχνες νοσταλγούν την εποχή του ξεκινήματός τους»

«Ξέρεις τι ταινίες έχω δει εγώ; Μεγάλο ταλέντο! Αλλά μ’ έφαγε το σύστημα! Οι αδερφές και οι μασόνοι!»

«Γυναίκες! Πεταμένα λεφτά!»

«Ξέρεις τι είναι η ζωή;»

«Βάζεις μια τσόντα στο βίντεο∙ όχι ελληνική ούτε γερμανική γιατί έχει κακό διάλογο»

«— Μ’ ενδιαφέρει μόνο το βλέμμα! — Τι θα ’λεγες για τη Βάνα Μπάρμπα;»

«Ειρηναίε, θέλω να μου πεις κάτι: Γιατί όλοι οι σκηνοθέτες είναι ή κουλτουριάρηδες ή αδερφές;»

«Μας έκαψε η Χούντα, λογοκρισία και μαζεύαμε κομμάτια από σκηνές καράτε… Ξέρεις…»

«— Οι Εσκιμώοι όταν φιλοξενούν έναν ξένο του δίνουν φαγητό, νερό και τη γυναίκα τους. Οι Εσκιμώοι είναι πολύ έξυπνος λαός. — Ξέρει κάποιον Εσκιμώο ο Τόλης προσωπικά;»

«Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις και αμοιβαίες υποχωρήσεις καταλήξαμε στην εναλλακτική λύση του στοματικού σεξ»

«Μιλάω σ’ έναν καλλιτέχνη για λεφτά ρε γαμώτο!»

«Έλα, αγκάλιασέ με!»

«Σ’ αγαπώ μικρέ! Είσαι ένας ποιητής!»

«Are you talking to me, ε;»

«Την αγαπάω ρε Τόλη! Από παλιά!»

«Είναι καλά παιδιά αλλά πίνουν πολλούς καφέδες ρε γαμώτο».

Δείτε την! 4,5/5*

@MariannaFlorou2025Allrightsreserved