Στρατός… κι άλλες περίπλοκες έννοιες

Δεν ξέρω πώς ν’ αρχίσω αλλά η Χ. επέμενε. Ας πούμε ότι είναι έκθεση όπως έγραφα στο σχολείο. Ελπίζω να τα διορθώσετε πριν τα δημοσιεύσετε. […]

Τελοσπάντων, δεν θα μιλώ για δέκα ώρες. Ποιο είναι το πρόβλημά μου; Βασικά δεν περιμένω να μου λύσετε το πρόβλημά μου, απλά θέλω μια γνώμη από ένα ουδέτερο άτομο, κάποιον που να είναι εκτός της κατάστασης και να μην είναι η μάμα μου, οι φίλες μου κλπ. Η Χ. λέει ότι όποτε μιλήσετε μαζί […] νιώθει πιο καλά, είναι πιο ήρεμη. Δεν ξέρω αν γίνεται και με μένα, απλά, νταξει.

Λοιπόν, αρχίζω. Είχα μια σχέση και προφανώς τώρα εκείνος πήγε στον στρατό κι εγώ παω για σπουδές. Μια χαρά, ναι; Αλλά μου είπε ότι προτιμούσε να χωρίσουμε όταν θα πήγαινε στρατό επειδή δεν ήθελε να με βάλει στη διαδικασία να τον περιμένω πότε θα βγει, πότε θα έχει ώρα να μιλήσουμε. Να μην ταλαιπωρούμαι κι εγώ ας πούμε μαζί του, αυτό τον ένα χρόνο τάχα που θα υπηρετεί. Βασικά για να είμαι ήρεμη και να συγκεντρωθώ στις σπουδές μου.

Όταν μου το είπε, εγώ έμεινα κάγκελο γιατί φυσικά δεν ήθελα ούτε να σκεφτώ ότι θα χωρίζαμε. Ούτε για αστείο! Ας πούμε τι, να τον χάσω; Ούτε καν, δεν το χωρούσε το μυαλό μου να είμαστε χωριστά ή να μην μιλάμε. […] Και του είπα ότι δεν ήθελα αλλά επέμεινε και μάλιστα το παρουσίαζε τάχα ότι δεν ήθελε να έχει την ευθύνη του να μην είμαι εγώ καλά, καταλάβατε; Έλεγε ότι έπρεπε να συγκεντρωθώ στο πανεπιστήμιο και να μην τον περιμένω πότε θα βγει […] Εντωμεταξύ, σπουδάζω Κύπρο, δεν είναι ότι έχουμε απόσταση.

Εγώ δεν δεχόμουν αλλά εκείνος συνέχισε να επιμένει, είπα εντάξει. Άμα ο άλλος θέλει να χωρίσει, τι να του πεις, άσχετα αν υποτίθεται ο λόγος ήταν για μένα, σωστά; Και χωρίσαμε.

Εγώ χάλια εντωμεταξύ, να είμαι με τις φίλες μου και να μην έχω καμία όρεξη. Να θέλω να του μιλήσω και να μην δίνει σημασία, να του στέλνω και ν’ απαντά μετά από εφτά ώρες ας πούμε. Εντάξει, μπορεί να μην μπορούσε επειδή ήταν μέσα, αλλά οκ. Εκείνος δεν μου έστελνε ποτέ πρώτος κι όταν άρχισε να βγαίνει τα σκ, ούτε μου έστελνε ούτε με έψαχνε! Σκεφτείτε ότι άλλοι, άσχετοι, που ούτε καν θέλω να τους μιλώ, μου έστειλαν μήνυμα, μου είπαν να βγούμε (ειδικά όταν έμαθαν ότι χώρισα με τον Κ.) Εγώ να μην απαντώ σε κανέναν από αυτούς, ούτε καν, τα άφηνα seen. Κι εκείνος τίποτε, χαπάρι. […]

Κι εγώ τώρα ετοιμάζομαι να πάω για σπουδές. Θ’ αλλάξω πόλη και είμαι όπως την άδικη κατάρα, καμία όρεξη. Κάποιες φίλες μου θα είναι μαζί μου και είναι χαρούμενες. Μου λένε ότι είναι μια καινούργια αρχή, ότι είναι το μέλλον μας. Και τάχα να τον ξεχάσω κι αρκετά ασχολήθηκα, επειδή η συμπεριφορά του δείχνει ότι δεν θέλει να είναι μαζί μου.

Αλλά όντως έτσι είναι; Ας πούμε τι, ήταν μια δικαιολογία όλο αυτό για να με χωρίσει; Ας μου έλεγε ξέρεις δεν σε θέλω! Αλλά είναι δυνατόν; Αφού ήμασταν μια χαρά! Στο σχολείο ήμασταν τέλεια, περνούσαμε πάρα πολύ ωραία. […] Τι έπαθε ξαφνικά;

Τελοσπάντων, ευχαριστώ που με ακούσατε.


Αχ, ψυχούλα μου γλυκιά, απλά σήκω και φύγε και μην κοιτάξεις πίσω σου.

Ακούγομαι σκληρή αν και δεν έχω τέτοια πρόθεση. Αλλά αν ήσουν έξω απ’ την κατάσταση, θα βλεπες πόσο ξεκάθαρο ειναι το σκηνικό. 

Ήθελε να χωρίσει μαζί σου και είναι τόσο δειλός, που δεν είχε καν τα κότσια να σου πει την αλήθεια: Κοπελιά, δεν γουστάρω άλλο. Θέλω να ‘μαι ελεύθερος όταν βγαίνω ΔΝ (έτσι δεν λένε τις διανυχτερευσεις τα στρατευμένα μας;;) να κάνω ό,τι θέλω, με όποια θέλω, για όσο θέλω. 

Κάθεσαι εσύ και σκέφτεσαι: Μα δεν μ αγαπησε ποτέ; Μα δεν του λείπω; Δεν περνάγαμε καλά; 

Κι εγώ σου λέω ναι σε όλα, σου υπογράφω πως σ’ αγαπησε και σε ήθελε, σε θέλει ακόμα κουλουπου κουλουπου. Εεε και; Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τ’ αποτέλεσμα είναι ότι αποφάσισε να μην είναι μαζί σου. Αυτό. Και είναι δικαίωμά του να μην θέλει να ‘ναι μαζί σου, αλλά ο τρόπος που το έληξε ήταν, τουλάχιστον, γελοίος.

Ας το, μαναράκι μου, ασ΄το, παράτα το θέμα, διέγραψε το γεγονός απ’ το μυαλό σου. 

Θες να ‘μαι πιο γλυκιά; Οκ, κρατα όλες σας τις αναμνήσεις, θες να τις πενθησεις καν’ το, αλλά πήγαινε παρακάτω. Πες ότι πέθανε ρε πουλάκι μου, δεν υπάρχει, τέλος, delete.

Ούτε στορις να βλέπεις ούτε notes, τίποτα, τίποτα. Και φυσικά μην πέσεις στην παγίδα του να βάζεις εσύ στορις για να βλεπει εκείνος -δεν θα του κάνει καμία απολύτως διαφορά, μα καμία. 

Άντε και πολλή σημασία του δώσαμε. Ρίξε μια μούντζα και προχώρα. 

Φιλί,

Η ΣΞΜΞ

2 Σχόλια

  • Antigone Posted 10 Σεπτεμβρίου, 2023 8:58 πμ

    Τέλειο! Και αληθινό!

    Καλά της τα είπες. Νομίζω το μικρό της ηλικίας της την κάνει να είναι πιο συναισθηματική. Θα ωριμάσει. Χ

    • Avatar photo
      Marianna Florou Posted 13 Σεπτεμβρίου, 2023 2:05 μμ

      Δεν είναι εύκολη ηλικία κι ο συναισθηματικός κόσμος είναι ευάλωτος. Είναι σημαντικό κάποιος να αισθάνεται ότι έχει κάπου να μιλήσει. Σε φιλώ χ

Προσθέστε σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *