Φιλίες κοριτσιών κι φοιτητικές κόντρες

Κυρία μου γεια σας!

Είπατε μου να γράψω όσα γίνονται, δεν ξέρω πώς θα με βοηθήσει αυτό, αλλά σας έχω εμπιστοσύνη.

Βασικά κυρία, θυμάστε τις κοπέλες που κάναμε παρέα, εν ναι; Ήμασταν μια χαρά και οι πέντε μας, αλλά εγώ ήμουν πιο κοντά με την Κ. Ας πούμε όπου θα πηγαίναμε ήμασταν μαζί, ακόμα κι αν δεν έρχονταν όλες οι άλλες, εμείς θα ήμασταν μαζί. Τις περισσότερες φορές που βγαίναμε έξω, μετά μέναμε η μια σπίτι της άλλης, έτσι φάση.

Αλλά εδώ και κάποιο καιρό, άλλαξαν τα πάντα και να σας πω, από τις άλλες δεν με κόφτει πάρα πολύ αλλά από την Κ. με πείραξε άπειρα. Δεν το περίμενα, ήταν για μένα ένα πάρα πολύ μεγάλο σοκ. Όπως σας είπα και στο ίνστα, ξέρω σίγουρα ότι ο λόγος είναι η σχέση μου με τον Γ. Που στην τελική, δεν καταλαβαίνω πραγματικά, τι τους φταίει. Δεν είναι καν εδώ στην πόλη μας, τον βλέπω μια φορά το δίμηνο κι ας πούμε, οκ, άμα θα έρθει να με δει για 3 μέρες, δεν θα πρέπει να είμαι μαζί του;

Νομίζω θεωρούν ότι τις γράφω ή κάτι, δεν κατάλαβα, όμως εγώ περίμενα ότι θα έδειχναν κατανόηση, ας πούμε οκ ήρθε το αγόρι της, θα θέλει να περάσει μαζί του χρόνο. Όχι να κάμνουν έτσι.

Οπότε κυρία, τι έγινε; Με απομόνωσαν εντελώς, κανονίζουν καφέ, εξόδους κλπ και δεν μου λέει καμιά τίποτα. Με παίρνουν τηλέφωνο αραιά, απλώς για το τυπικό και ξέρετε γιατί; Για να μην κόψουν τέλεια και να μπορούν να ζητούν σημειώσεις από μένα για τη σχολή. Δηλαδή κάπου έλεος! Μέχρι που κανόνισαν πάρτι έκπληξη για τη μια από την παρέα και δεν θα μου έλεγαν, ώσπου πήγα εγώ και ρώτησα την κολλητή της (στη σχολή) αν θα ετοίμαζαν κάτι και μου λέει: «Ε βασικά ναι, θέλεις να βάλεις λεφτά για το δώρο;» Ούτε καν να μου πει να πάω στο πάρτι, αμέσως τα λεφτά για το δώρο.

Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένη, προβληματισμένη, νιώθω ότι είμαι ηλίθια, αλήθεια που σας λέω κυρία, νιώθω ότι πραγματικά είμαι μια ηλίθια που την πέταξαν από την παρέα και έμεινα μόνη μου όπως την άδικη κατάρα μες την * να σπουδάζω και να περιμένω πότε θα δω τον φίλο μου για να πάω μια βόλτα, επειδή ΕΚΑΜΑ ΛΑΘΟΣ επιλογές στις φίλες μου και δεν μου έμεινε καμιά.

Αυτά. Και κυρία σόρι που σας φορτώνομαι πάλι.

Ωχ Παναγιά μου, ένας χείμαρρος!

Οκ, ας πάρουμε πρώτα μια ανάσα… Ακόμα μία… Έτσι μπράβο! Και τώρα πάμε να μιλήσουμε απαλά, ήρεμα κι όμορφα. Με τον πανικό κανένας δεν έλαβε ποτέ, καμία σωστή απόφαση.

Τη θυμάμαι την παρεούλα σας, ναι και είναι πολύ στενάχωρο να μιλάμε πάλι γι’ αυτό το θέμα (το ’χαμε ξανακουβεντιάσει, έτσι δεν είναι;) Απ’ τη δική μου εμπειρία, θα σου πω ότι η γυναικεία φιλία είναι ένα περίπλοκο ζήτημα και γι’ αυτό είναι και πολύ βαθύ το δέσιμο. Ας μην αναλωθούμε σε συγκρίσεις, δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Αλλά σου λέω, ότι η γυναικεία αντιμετώπιση των σχέσεων είναι περίπλοκη και πολύπλευρη. Έτσι, πολύ δύσκολα γινόμαστε όντως αληθινές φίλες αλλά όταν γίνουμε είναι ένας αυθεντικός και γνήσιος δεσμός.

Προφανώς οι κοπελιές της παρέας σου, δεν ήταν ποτέ πραγματικές σου φίλες κι ούτε και μεταξύ τους είναι. Θα τσακωθούν πολύ γρήγορα, θα το δεις, ακριβώς επειδή δεν είναι αληθινά δεμένες μεταξύ τους.

Όσον αφορά εσένα, καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Και είναι άσχημο να είσαι φοιτήτρια και να μην έχεις παρέα. Υπάρχουν τόσα όμορφα πράγματα να κάνεις! Για τις συγκεκριμένες όμως μην το σκέφτεσαι καν! Σου έκαναν χάρη που σε ξεχώρισαν απ’ την παρέα. Είσαι αλλιώτικη και το ξέρεις. Θα πρέπει να βρεις άλλους ανθρώπους να κάνεις παρέα και είμαι σίγουρη ότι θα βρεις. Εκεί έξω είναι πολλά άλλα κορίτσια και αγόρια που θέλουν την παρέα σου και θα ’ναι πολύ χαρούμενες/οι να βγείτε για καφέ, για ποτό, για βόλτες. Μην απομονωθείς, μην κλειστείς στο σπίτι, δεν αξίζει τον κόπο.

Σκεφτόμουν για τη σχέση σου∙ πραγματικά όμως, πόσο ανώριμο να κάνεις πέρα μια φίλη σου επειδή βρήκε αγόρι! Δώσε της τον χρόνο και τον χώρο που θέλει να ζήσει τη σχέση της. Οι φιλίες είναι ωραίο να τρέφονται από την ισορροπία ανάμεσα στους ανθρώπους, από τα ξεκάθαρα συναισθήματα και όχι από ζήλιες και μικρότητες.

Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι καν. Ας το, είναι πολύ φθηνό για ν’ ασχοληθείς.

Σου στέλνω φιλιά

Η ΣΞΜΞ

Προσθέστε σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *